L’Ajuntament de Palamós ha realitzat una actuació de millora en diversos trams de camins rurals a Palamós.

En aquesta actuació es van aplicar els dos sistemes per estabilitzar la terra dels camins: SAULO SOLID, amb aportació d’àrid; i TERRA SOLIDA, que utilitza l’àrid existent.

 

A les fotografies es pot apreciar els talls de junta de dilatació recent fets i també la duresa del paviment amb les marques de frenada d’una bicicleta i també el pneumàtic d’un turisme.

 

Els efectes meteorològics, en especial la pluja, degraden amb molta facilitat els paviments de sauló, provocant la formació de regueres, zones fangoses i que surtin pedres al camí. Tanmateix, l’ús i la intensitat també són factors importants que contribueixen a l’erosió del ferm.

 

L’actuació que inicialment es presenta com la més econòmica, re-perfilar i compactar el terreny, no presenta cap solució al problema de l’erosió del ferm i aquest queda malmès cada vegada que plou; facilitant la formació de regueres, fang, zones amb excés de fins i zones on apareix roca al camí.

L’estabilització de la terra incrementa la resistència a l’erosió del paviment, solucionant el problema de l’erosió de la pluja, de la meteorologia en general; i de l’ús projectat.

 

Els camins que s’han estabilitzat a Palamós són molt transitats tant en vehicle durant els mesos d’hivern com a peu o bicicleta, durant l’estiu. El camí estabilitzat mitjançant el procediment SAULO SOLID està situat en paral·lel al càmping King’s el qual uneix S’Alguer amb el de Castell. L’ús projectat és de vianants, bicicletes i turismes amb poca intensitat.

 

Agraïm  als serveis tècnics de l’Ajuntament de Palamós la confiança en aplicar els procediments  per l’estabilització de la terra: SAULO SOLID i TERRA SOLIDA.

 

El resultat és un Paviment Natural amb una elevada resistència a l’erosió, totalment integrat a la natura, respectuós amb el medi ambient i que es conserva en bones condicions per l’ús projectat durant anys.

Per visitar aquest lloc web ha d'acceptar l'us de cookies. més informació

Aquesta pàgina web recopila cookies de forma anònima y automàtica. Les cookies son per què els usuaris puguin rebre una millor experiència en buscadors i per què el navegador recordi les configuracions ja seleccionades. Si vol continuar visitant aquest lloc web te d'acceptar el botó a continuació, confirmant que dona el seu consentiment. Per més informació consulti la política de privacitat de dades i de cookies de la web.

Cerrar