S’ha rehabilitat el paviment del camí que estava molt erosionat amb la solució ecosostenible SAULÓ SÒLID, sistema certificat de terra de molt alta estabilització. 

Camí de Ronda de Port de la Selva a Llançà, paviment natural SaulóSòlid.

 

Nous trams rehabilitats amb el paviment natural SAULO SOLID de L’Arola fins al terme municipal de Llançà en el Camí de Ronda de Port de la Selva.

 

Camí de Ronda de Port de la Selva a Llançà, paviment natural SaulóSòlid.

 

Concretament: el tram de l’Arola, el tram del Mirador, el tram del Far de S’Aranella i el tram de Cap del Bol.

 

El paviment terra SAULÓ SÒLID és ideal per aquesta infraestructura verda, aconseguix: una molt elevada resistència a l’erosió de les pluges i temporals, un fantàstic envelliment durant molt anys, un perfecte estat pel seu ús sense cap manteniment, una total integració al paisatge i la natura; un paviment sostenible pel medi ambient. 

 

Camí de Ronda de Port de la Selva a Llançà, paviment natural SaulóSòlid.

 

Camí de Ronda de Port de la Selva a Llançà, paviment natural SaulóSòlid.
Camí de Ronda de Port de la Selva a Llançà, paviment natural SaulóSòlid.
Camí de Ronda de Port de la Selva a Llançà, paviment natural SaulóSòlid.

 

Camí de Ronda de Port de la Selva a Llançà, paviment natural SaulóSòlid.
Camí de Ronda de Port de la Selva a Llançà, paviment natural SaulóSòlid.

 

Estat previ

Inicialment alguns trams del camí de ronda de Port de la Selva a Llança es va construir amb un paviment anomenat Estavipac, una additiu que barrejat amb el sauló tenia d’aconseguir una major resistència. 

Només passar el primer any es va poder comprovar que el paviment Estavipac ja presentava greus problemes d’erosió i es va comprovar que no tenia la qualitat necessària per a resistir l’erosió de les pluges, sobretot als trams amb pendent on ha desaparegut tot el paquet de ferm, essent un fracàs.  

Això ha comportat greus problemes de manteniment i d’accessibilitat al camí de ronda, com la degradació de la infraestructura i del paisatge.

Detall estat previ, problemes greus d’erosió del ferm.
Detall estat previ, problemes greus d’erosió de l’anterior paviment.
Detall estat previ, problemes greus d’erosió de l’anterior paviment.
Detall estat previ, problemes greus d’erosió de l’anterior paviment solucionats amb formigó.

 

Punt d’inflexió

 Després de la mala experiència amb Estavipac, els serveis tècnics varen estar estudiant diverses solucions per garantir un correcte estat del paviment del camí de ronda amb el mínim cost econòmic i mínim impacte al paisatge.

Es tenia clar que no es volia formigonar ni asfaltar tot el cami de ronda, ni posar-hi masses elements artificials, però també de la necessitat de garantir una correcte accessibilitat per a tothom amb un ferm prou resistent a les pluges i pendents.

L’any 2015 vam realitzar una reparació del paviment en d’un tram de camí de ronda amb SAULÓ SÒLID; i el resultat va ser infinitament millor que l’experiència anterior, i amb un fantàstic envelliment durant molts anys sense cap manteniment.

(D’aquí unes setmanes farà 7 anys d’aquest primer tram, i resta en perfecte estat!)

 

*No és la primera ni la última vegada que substituïm un paviment de terra estabilitzada deficient, que ha fracassat;  pel nostre sistema certificat SAULO SOLID.

Oferim una relació QUALITAT-PREU líder a Europa, hem executat més de 800 actuacions algunes amb ja més de 10 anys a Catalunya; el seu correcte envelliment son la millor prova de la molt alta qualitat de SAULO SOLID.  

Per visitar aquest lloc web ha d'acceptar l'us de cookies. més informació

Aquesta pàgina web recopila cookies de forma anònima y automàtica. Les cookies son per què els usuaris puguin rebre una millor experiència en buscadors i per què el navegador recordi les configuracions ja seleccionades. Si vol continuar visitant aquest lloc web te d'acceptar el botó a continuació, confirmant que dona el seu consentiment. Per més informació consulti la política de privacitat de dades i de cookies de la web.

Cerrar