El paviment SAULÓ SÒLID no necessita cap manteniment durant el seu envelliment, doncs les pluges, la pendent i el seu ús projectat no el fan mal bé; tot conservant la planimetria. 

Ara bé, és un paviment de terra estabilitzada, no és etern i per tal de gaudir-lo en les millors condicions el màxim de temps es poden seguir alguns protocols per aconseguir-ho.

 

A continuació els donem alguns consells de neteja i conservació per a un correcte envelliment del paviment SAULÓ SÒLID.

 

 

1 – Es pot escombrar el paviment SAULÓ SÒLID ?

Sí, amb mitjans manuals! Es desaconsella totalment mitjans mecànics i/o escombres mecanitzades, i molt menys vehicles de neteja industrial. 

A vegades per brutícia, papers, escombraries, o altres agents externs al paviment, convé fer algun tipus d’actuació de neteja amb escombra manual i/o també es podria utilitzar un bufador d’aire. 

En els llocs on el paviment te una d’alta intestat de trànsit rodat o de molts anys d’envelliment, hi apareix una capa d’àrid solt; nosaltres aconsellem deixar-la. 

Aquesta activitat de “neteja” només s’ha de fer en moments puntuals en el cas que hi hagi brutícia, desaconsellem que es realitzi de forma periòdica. 

 

 

2- Es pot netejar amb aigua el paviment ? 

Sí, però NO es pot utilitzar màquines de rentat a pressió. El paviment es pot mullar puntualment amb una manguera , encara que és molt més recomanable utilitzar mitjans manuals com l’escombra per fer una neteja. 

Desaconsellem mullar el paviment en excés o massa freqüentment, especialment en ubicacions humides o molt ombrívoles. 

 

 

3- Com li afecta la pol·linització amb el temps?

Un dels avantatges del paviment SAULÓ SÒLID vers un paviment de terra només compactada és que no hi creixen noves herbes durant molts anys. La terra estabilitzada evita que tant en el seu gruix com per la part de sota el paviment no hi creixin noves herbes; aconseguint que el camí es mantingui molt net sense cap manteniment.

Ara bé, com tot paviment al exterior amb la pols de l’aire, la pluja de fang i l’efecte pol·linitzador amb el vent, pot fer que ja passats molts anys de l’execució apareguin en alguns punts molt concrets algun herba o flor…

Això passa amb tots els paviments inclús els més industrials com l’asfalt, que tot i tenir elements químics com el betún, quan passen més de de 3 anys a la intempèrie s’embruten de pols i fang i per això finalment la natura amb el temps es capaç d’obrir-se pas. 

 

Tot i això, el paviment SAULÓ SÒLID no li afecta gaire gens aquest efecte. 

En el cas de que esporàdicament hi surti una herba, aconsellem treure-la manualment quan abans millor, a poder ser tallant-la sense arrencar. Doncs a l’arencar d’arrel es podria fer mal bé el paviment.  

 

 

Per visitar aquest lloc web ha d'acceptar l'us de cookies. més informació

Aquesta pàgina web recopila cookies de forma anònima y automàtica. Les cookies son per què els usuaris puguin rebre una millor experiència en buscadors i per què el navegador recordi les configuracions ja seleccionades. Si vol continuar visitant aquest lloc web te d'acceptar el botó a continuació, confirmant que dona el seu consentiment. Per més informació consulti la política de privacitat de dades i de cookies de la web.

Cerrar