El Consorci de Vies Verdes de Girona ha tornat en confiar en el procediment SAULO SOLID,  per a la pavimentació de la coneguda com a Ruta del Tren Petit entre Palafrugell i Mont-ras; per substituir l’anterior paviment.

En total s’han pavimentat 1.4 km d’aquesta Ruta del Tren Petit, anomenada així, ja que en bona part discorre per l’antic traçat ferroviari.  Aquesta ruta és molt transitada i hi ha molts usuaris de Palafrguell i Mont-ras que l’utilitzen diàriament.

En aquesta actuació els tècnics han decidit substituir l’anterior paviment estabilitzat amb calç,  per paviment de terra estabilitzada SAULO SOLID.

L’anterior paviment després del primer any, va començar a presentar símptomes d’erosió , éssent necessari fer actuacions de manteniment cada vegada més costoses per a garantir les perfectes condicions pels usuaris.

QUINA ERA LA PROBLEMÀTICA D’AQUELL PAVIMENT?

Tot i la millora aplicada fa uns anys degut a l’alt trànsit d’usuaris, aquesta va ser insuficient i s’ha erosionat amb el temps reapareixent, novament, els problemes d’escorrenties, bassals, fang i pols; dificultant la circulació tant de ciclistes com de vianants i provocant diverses queixes a diferents administracions al respecte.

COM S’HA SOLUCIONAT?

Fins ara la solució definitiva, sense manteniment i a llarg termini que utilitzaven era la de formigonar, però com que aquestes rutes concorren en entorns naturals, és totalment desaconsellable a nivell paisatgístic i mediambiental.

Hi havia algunes alternatives al mercat o actuacions de millora, com l’anteriorment executada, però la relació inversió/qualitat/durada no satisfeia ni a tècnics ni a usuaris.

Fins que els tècnics varen fer algunes actuacions amb SAULO SOLID i van comprovar amb el pas dels anys el bon funcionament d’aquesta tecnologia.

Anteriorment ja s’havien realitzat algunes actuacions puntuals en vies verdes i carrils bici i es va comprovar de primera mà, que sense cap manteniment, el paviment de terra es conserva en perfectes condicions pel seu ús, envellint de forma homogènia, durant molts anys.

El procediment SAULO SÓLID és totalment respectuós amb el medi ambient i s’integra perfectament a la natura.

Podem garantir que la durabilitat del paviment Sauló Sòlid serà de molts i molts anys en perfectes condicions d´ús, sense generació de pols ni fang i sense necessitat de manteniment.

Per més informació pot contactar-nos a info@saulosolid.com

 

Per visitar aquest lloc web ha d'acceptar l'us de cookies. més informació

Aquesta pàgina web recopila cookies de forma anònima y automàtica. Les cookies son per què els usuaris puguin rebre una millor experiència en buscadors i per què el navegador recordi les configuracions ja seleccionades. Si vol continuar visitant aquest lloc web te d'acceptar el botó a continuació, confirmant que dona el seu consentiment. Per més informació consulti la política de privacitat de dades i de cookies de la web.

Cerrar