Després de l’experiència amb mal resultat del paviment Stabipac, els serveis tècnics de l’Ajuntament de Port de la Selva han confiat en el sistema certificat d’estabilització SAULO SOLID per substituir el paviment malmès.

 

Estat previ a l’obra

Al 2009, el Ministeri de Foment va adjudicar la última fase de l’adequació del camí de ronda de Port de la Selva. El projecte contemplava l’acondicionament i millora de l’itinerari, degut al gran interés natural i paisatgístic de la zona.

Aquests treballs van acabar el 2010. En quant al paviment del camí, la constructora i els serveis tècnics vàren optar per un paviment de terra estabilitzada  mitjançant el sistema Stabipac. El resultat d’aquesta actuació va ser deficient mostrant els primers símptomes d’erosió des dels primers mesos i en la desconstrucció del paviment al llarg del temps.

Davant la forta erosió i aparició de nombrosos forats que comportaven un elevat risc pels usuaris, essent impracticable en alguns dels seus punts; l’Ajuntament de Port de la Selva va anar formigonant alguns trams, que el Ministeri i la constructora no havien actuat per corregir.

El deteriorament va arribar a tal extrem que va comportar una problemàtica de seguretat i una imatge de degradació, fet pel que l’ajuntament es va decidir a buscar una solució definitiva.

 

Execució de l’obra

En la búsqueda d’aquesta solució, l’Ajuntament de Port de la Selva va contactar amb l’empresa MASSACHS Obres i Paisatge amb la que va aprofundir en la tècnica del sistema certificat SAULO SOLID i la seva possible aplicació en substitució del paviment malmès.

Estudiada la singularitat de l’obra i les seves característiques per l’elecció dels additius i lligams i la dosificació idònia: primera línia de mar, forta recepció d’aigua salada del vent i les tempestes, forta insolació, amples reduïts de 1.20 metres, murs de pedra als laterals del camí, accessibilitat reduïda, rigoles i tapes registre..) l’empresa va presentar una proposta tècnica i econòmica per portar a terme una primera fase de substitució.

Els Serveis Tècnics de l’Ajuntament  van estudiar la proposta i es van interessar per les obres ja realitzades des del 2011 amb aquesta tecnologia. Finalment van decidir confiar en l’empresa MASSACHS Obres i Paisatge i en el sistema SAULO SOLID adjudicant aquesta primera fase a principis del 2015.

 

Obra acabada

El resultat ha estat del tot positiu, tant a nivell de coloració de la terra estabilitzada, com de l’homogeneïtat de l’aplicació.

El paviment s’integra totalment a la natura i és respectuós amb el medi ambient. Les bones condicions del camí farà que sigui practicable per a gent gran, cotxets o cadires de rodes.

Ara queda el pas del temps per demostrar que el seu envelliment serà digne i homogeni sense comportar problemes d’ús.

Per visitar aquest lloc web ha d'acceptar l'us de cookies. més informació

Aquesta pàgina web recopila cookies de forma anònima y automàtica. Les cookies son per què els usuaris puguin rebre una millor experiència en buscadors i per què el navegador recordi les configuracions ja seleccionades. Si vol continuar visitant aquest lloc web te d'acceptar el botó a continuació, confirmant que dona el seu consentiment. Per més informació consulti la política de privacitat de dades i de cookies de la web.

Cerrar